8-weekse Mindfulnesstraining

Loading Events
  • This event has passed.
01 Apr.

8-weekse Mindfulnesstraining

1 April 2020 @ 9:15 pm - 11:30 pm

Mindfulness is een zeer toegankelijke en wetenschappelijk onderbouwde methode om meer innerlijke kalmte, mildheid en focus te ontwikkelen en draagt onder andere bij aan veerkracht en gezonde relaties. De 8-weekse training is krachtig in zijn eenvoud en helder opgebouwd rondom 8 thema’s om kwaliteiten van mindfulness te ontwikkelen. Veel zorgverzekeraars vergoeden een groot gedeelte van deze training.

Wanneer we mindful leven, maken we contact; met onszelf en met onze omgeving. We verbinden ons met wat zich voordoet, zodat we daar een bewuste respons op kunnen geven. Ook als het leven anders loopt dan we wensen. Met mindfulnesstraining (MBSR) ontwikkelen we focus, opmerkzaamheid en mildheid. Uiteraard plukken we daar de vruchten van. Vriendelijke aandacht geven wordt ook wel beschouwd als een grootse daad van liefde: naar onszelf en naar onze omgeving.

Naast dat we aandacht trainen met mindfulnesstraining, ontwikkelen we het vermogen om te aanvaarden wat we niet kunnen veranderen, de moed te veranderen wat in ons vermogen ligt te veranderen en de wijsheid om het verschil tussen beiden te herkennen. We cultiveren een houding van vriendelijkheid en compassie die nodig is voor het onderzoeken en toelaten van al onze ervaringen met mildheid en helderheid. Dit draagt bij aan tevredenheid en geluk. “In de mindfulnesstraining wordt een brug geslagen tussen oude wijsheden en nieuwe wetenschappelijke inzichten”, aldus de trainer Barbara Doeleman- van Veldhoven.

Trainer: Barbara Doeleman-van Veldhoven. Ervaren en gekwalificeerde trainer (VMBN cat. 1)  Veelgevraagd spreker, docent en retraitebegeleider op het gebied van mindfulness & compassie. Barbara’s achtergrond maakt dat zij een brug kan slaan tussen organisatiedynamiek, zorg, contemplatieve tradities, mindfulness, compassie en wetenschappelijke toepassingen van mindfulness-based programs. Zij werkt onder andere nauw samen met de Academie voor Medisch Specialisten, met Knyfe Ealdormann en is tevens bestuurder van de landelijke vereniging voor mindfulnesstrainers de VMBN. Haar opdrachtgevers zijn zeer divers. De beoefening van mindfulness en compassie (en de boeddhistische achtergrond) vormen de basis van haar aanbod.

Benieuwd naar ervaringen van andere deelnemers: lees hier.

Wanneer:      8 woensdagochtenden:
11, 18, 25 maart, 1, 8, 15 april, 6 en 13 mei
Waar:             Koetshuis Madoera, Javalaan 24 in Baarn
Kosten:         € 480,- inclusief werkmap (exclusief Stiltedag). Gespreide betaling is mogelijk. Vergoeding zorgverzekeraars.

Inschrijven:  via http://bfcmind.nl/index.php/inschrijven (svp aangeven of je je ook wilt opgeven voor de Stiltedag van dinsdag 26 mei 2020).

Event Details

Date: 1 April 2020 @ 9:15 pm - 11:30 pm
Time: 9:15 pm - 11:30 pm
Venue: Mec Spirit Koetshuis Madoera
Address: Javalaan 24
Organizer Name: Barbara Doeleman–van Veldhoven