8-weekse Mindfulnesstraining (Mindfulness Based Stress Reduction)

Loading Events
  • This event has passed.
01 Dec.

8-weekse Mindfulnesstraining (Mindfulness Based Stress Reduction)

1 December 2017 @ 10:30 am - 1:00 pm
€490.05

8 vrijdagochtenden vanaf 6 oktober 2017 bij Mec Spirit in Baarn
BFC Mindfulness & Compassie (Be Free & Connected)   

Met het trainen van mindfulness, trainen we vaardigheden die ondersteunend zijn voor balans, stressvermindering en geluk. Betrouwbare wetenschappelijke onderzoeken onderbouwen dit.

Voor wie?

o   Voor mensen die meer bewust en met aandacht willen leven
o   Voor mensen die beter met stress willen leren omgaan
o   Voor mensen die meer contact willen ervaren: met zichzelf en met hun omgeving
o   Voor mensen die vaardiger willen worden in afstemming en communicatie
o   Voor mensen die zich willen oefenen in aanvaarden van dat wat niet veranderd kan worden
o   Voor mensen die verlangen naar rust en bezinning

Hoe ziet een training eruit? 

De mindfulnesstraining is een groepstraining van 8 wekelijkse sessies van 2 uur en een kwartier. Elke sessie staat een thema centraal, zoals ‘herkennen van automatische patronen’ of ‘toelaten wat er is’. Rondom dit thema wordt je uitgenodigd tot oefeningen en meditaties. Dit staat centraal. Door na het oefenen samen te reflecteren op wat je bent tegen gekomen, ontwikkel je inzichten en vaardigheden die helpen om meer balans in je leven te brengen. De trainer heeft in haar bagage ruim 25 jaar aan ervaring en aan boeddhistische en westerse kennis op het gebied van bijvoorbeeld psychologie en neurowetenschap. Dit maakt dat wat gedeeld wordt in een breder perspectief ingebed kan worden.

De training is reeds 45 jaar geleden ontwikkeld door een professor J.Kabat-Zinn en sindsdien voortdurend gekoppeld aan wetenschappelijk onderzoek, geëvalueerd en verbeterd. Enkele zorgverzekeraars vergoeden de training. Vraag dit zelf na bij jouw verzekering (en noteer naam van degene die je hebt gesproken!). Ook zijn werkgevers veelvuldig bereid de training te vergoeden in het kader van persoonlijke ontwikkeling of in het kader van arbeidsverzuimpreventie.

c.jpgDoor wie? 

Barbara Doeleman – van Veldhoven geeft reeds 12 jaar trainingen in Baarn en omgeving en heeft de hoogst haalbare certificering in Europa (cat. 1 VMBN). Voor haar ligt de basis van haar trainerschap in wat zij noemt ‘mindful leven’; zlef verdiepen en onderhouden van haar beoefening. Naast dat zij de postdoctoraal Mindfulness heeft afgerond aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, volgt zij reeds 25 jaar internationaal lessen en retraites op het gebied van mindfulness, meditatie, vipassana, yoga en psychologie. Tevens is zij als docent Mindfulness verbonden aan de Academie voor Medisch Specialisten en de VvAA en geeft zij les aan therapeuten van het Netwerk Chronische Pijn op het gebied van Mindfulness.

Event Details

Date: 1 December 2017 @ 10:30 am - 1:00 pm
Time: 10:30 am - 1:00 pm
Venue: Mec Spirit Koetshuis Madoera
Address: Javalaan 24

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available