BFC Mindfulness & Compassie: 8-weekse Mindfulnesstraining (MBSR)

Loading Events
  • This event has passed.
15 May.

BFC Mindfulness & Compassie: 8-weekse Mindfulnesstraining (MBSR)

15 May 2018 @ 9:15 pm - 11:30 pm

De kern van MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) is Mindfulness.

Met Mindfulness oefenen we het volledig en aandachtig aanwezig zijn bij wat er is: bewust en met een houding van acceptatie en vriendelijkheid. Wanneer wij wérkelijk bewust zijn, wanneer wij werkelijk en geheel met ons lichaam en onze mind op hetzelfde moment op dezelfde plek aanwezig zijn, ervaren wij innerlijke kalmte en tevredenheid, die je mag vertalen als ‘diep geluk’. Zelfs als het leven pijnlijk is, hoe vreemd dat ook mag lijken. Wanneer we volledig mindful present zijn, is er geen angst, geen stress en geen verzet; ook in het midden van grote uitdagingen en in het aanschijn van groot verdriet. Helaas zijn de momenten van volledige mindfulle presentie vaak maar van korte duur. Echter door blijvende beoefening duren deze momenten steeds een beetje langer en komen ze steeds vaker voor. Dat is het goede nieuws: ons zenuwstelsel, onze hersenen en ons bewustzijn zijn trainbaar. Onderzoek laat zien dat mindfulnesstraining bijdraagt aan veerkracht ten aanzien van stress en bij draagt aan het ontplooien van persoonlijke kwaliteiten.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur. Er wordt van je verwacht dat je dagelijks zo’n 3 kwartier oefent met de audiobestanden en de werkmap die je tijdens de eerste bijeenkomst ontvangt.

Het is niet nodig om op een meditatiekussen te kunnen zitten. Mediteren gaat net zo goed op een stoel (en als dat niet mogelijk is liggend).

Stiltedag

De stiltedag is een onderdeel van de MBSR. Er is voor gekozen deze dag los te koppelen van de training qua inschrijving, zodat je kunt kiezen welke dag voor jou het beste past. meer over de Stiltedagen lees je hier.

Voorjaar mindfulnesstraining (MBSR) 2018

8 dinsdagavonden van 19.15 – 21.30

3, 10, 17, 24 april

15, 22, 29 mei

5 juni

Inschrijven (svp aangeven of je je ook inschrijft voor de stiltedag van 14 mei)*

*Wanneer je je meteen inschrijft voor de Stiltedag van maandag 14 mei of vrijdag 14 september, krijg je vroegboekkorting en betaal je voor deze verdiepende dag van verstilling en beoefening €65,- in plaats van €78,-.

Najaar mindfulnesstraining (MBSR) 2018

8 woensdagochtenden van 09.30 -11.45

3, 10  oktober

7, 14, 21, 28 november

5, 19 december


Kosten per 8-weekse : €470,- inclusief werkmap (exclusief Stiltedag). Gespreide betaling is mogelijk. Vergoeding zorgverzekeraars.

Locatie: Javalaan 24 te Baarn

Event Details

Date: 15 May 2018 @ 9:15 pm - 11:30 pm
Time: 9:15 pm - 11:30 pm
Venue: Mec Spirit Koetshuis Madoera
Address: Javalaan 24
Organizer Name: Barbara Doeleman–van Veldhoven