CosmoQueen Regatta 2020

Loading Events
  • This event has passed.
19 Jun.

CosmoQueen Regatta 2020

19 June 2020 - 20 June 2020

MEC SPIRIT EN COSMOQUEEN FOUNDATION CREËREN KANSEN!

Mec Spirit is een organisatie voor gezondheid, zelfontwikkeling en zingeving. Wij bieden veelal individuele trajecten aan waarbij het uniek zijn van de mens ons uitgangspunt is. CosmoQueen is een goede doelen stichting die kansarme vrouwen ondersteunt met opleiding en werk.

De CosmoQueen Regatta is een jaarlijks terugkerend nationaal evenement, dat voor de 14e keer wordt georganiseerd.

Dit  jaar vindt de Regatta plaats in samenwerking met Mec Spirit op vrijdag 19 Juni, waarbij een 7-tal traditionele 16 meter Lemsteraken strijden om de eer van de CosmoQueen Wissel Beker.

De dag begint rond 11.00 uur en na een ontvangst bij de KNZ&RV te Muiden, worden de wedstrijdbanen besproken. De lunch zal aan boord worden gebruikt en hierna kan er worden uitgevaren.

Schipper en maat zijn aanwezig aan boord. Er worden enkele korte Olympische banen gevaren en aan het einde van de middag komen alle Lemsteraken weer terug in de haven voor de borrel aan boord samen met de overige schepen, met uitzicht op het Muiderslot. Dan wordt niet alleen de Wisselbeker uitgereikt, maar ook de jaarlijkse CosmoQueen Award, aan een bekende Nederlandse vrouw, die veel heeft betekend voor een goed doel.   De dag wordt afgesloten met een walking dinner en entertainment in de sfeer van de dag.

De kosten
Dit geweldige nautische evenement geeft u de gelegenheid om te netwerken of met uw gasten te genieten op een toplocatie en tegelijkertijd onze goede doelen te ondersteunen. Kosten per persoon op een Lemsteraak zijn €595,00 (ex. BTW). Dit is inclusief de lunch, borrel, diner in de sfeer van de dag en entertainment. Na aftrek kosten gaat het volledige bedrag naar de kansarme vrouwen die u op deze manier een kans op een betere toekomst geeft.

Informatie
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen: info@cosmoqueen.nl
Astrid Ras                        06 54 363 962
Monique Bijloo              035-5315654 – info@mcspirit.nl

Wat is CosmoQueen
CosmoQueen Foundation is een non-profit organisatie die zich ten doel stelt om goed betaald werk te genereren voor (kans)arme vrouwen buiten Europa, ongeacht hun politieke- of religieuze achtergrond. Om dit doel te kunnen bereiken brengt de CosmoQueen Foundation exclusieve fair trade modeaccessoires op de markt, onder de naam CosmoQueen. De collectie bestaat uit hoogkwalitatieve, handgemaakte shawls, tassen en plaids, die door deze vrouwen worden geproduceerd naar Nederlands ontwerp. Onder begeleiding leren ze in eigen ateliers traditionele handvaardigheden in te zetten, om stijlvolle, eigentijdse ontwerpen uit te voeren. De collectie wordt verkocht aan het topsegment van de Westerse markt. De opbrengst komt na aftrek van kosten geheel ten goede aan de vrouwen die de accessoires gemaakt hebben. Op deze manier hebben ze niet alleen betaald werk, maar leren ze een vak en kunnen ze uiteindelijk financieel en sociaal gezien zelfstandig worden. De CosmoQueen Foundation werkt in alle gevallen samen met lokale Foundations. Zo wordt er al jarenlang gewerkt met de King  Houssein  Foundation, opgericht door koningin Noor en de Jordan River Foundation van koningin Rania in Jordanië om de vele vluchtelingen aldaar aan werk te helpen. Tevens is er een samenwerkingsverband met stichting CHA in Cambodja, waarbij polio- en landmijnenslachtoffers aan werk worden geholpen en met de stichting Friends, waardoor vrouwen die op straat leefden middels de opdrachten van CosmoQueen weer een bestaan kunnen opbouwen. Dit heeft tot resultaat gehad dat al meer dan 200 vrouwen nu werk hebben. Maar CosmoQueen gaat nog verder. Zij helpt de ateliers ook bij de productie voor de locale markten, dat vermindert de afhankelijkheid van de CQ opdrachten. Diverse werk genererende projecten te Guinee en Indonesië worden ook door CQ ondersteunt.

                    CosmoQueen geeft geen geld maar opleiding en werk.

Event Details

Date: 19 June 2020 - 20 June 2020
Time: -
Venue: KNZ&RV
Address: Westzeedijk 7
Organizer Name: Astrid Ras
Phone: 0654363962