De verborgen diepten van de westerse cultuur met Ina Custers

Loading Events
  • This event has passed.
20 May.

De verborgen diepten van de westerse cultuur met Ina Custers

20 May 2019 @ 10:00 pm - 21 May 2019 @ 12:00 am

Onze culturele structuren komen voort uit een oeroude Wijsheidsleer. Er is een derde grote geestelijke stroming die vorm geeft aan onze Westerse cultuur naast Jodendom en Christendom. Onze westerse cultuur bevat een verborgen Wijsheidstraditie.

Deze Wijsheidstraditie doordrenkt onze cultuur zonder dat de meesten van ons zich daarvan bewust zijn. We vinden haar in onze opera’s, in de schilderijen van de ‘oude meesters’, in de dagen van de week…

We voelen haar intuïtief: de bioscopen stromen vol als er een nieuwe ‘Lord of the Rings’ verfilmd is, de boekenverkoop beleeft ongekende hoogten als de nieuwste Harry Potter of Dan Brown in de schappen staat. We voelen haar mysterieuze aanwezigheid in David Bowie’s laatste album Black Star en ze trekt miljoenen mensen naar carnavalsfeesten en fantasy festivals.

Deze Wijsheidstraditie heet de Western Mystery Tradition. Haar wortels liggen in het oude Egypte, haar filosofie heet  Hermetica, haar geheime sleutel is de Kabbala, haar heilig boek is de Levende Natuur. Haar wetenschappen zijn de Astrologie, de Magie en de Alchemie. De Western Mystery Tradition is net zo oud, zo diepgaand en zo rijk als de meest gerenommeerde Oosterse Wijsheidsstromingen. Haar geestelijke oefeningen openen de deuren tot een ongekende innerlijke rijkdom.

Maar hoe oogst je hier de vruchten van en hoe maak je de vertaalslag te maken naar onze moderne tijd; hoe leer je praktijk toepassingen? De Hermetische Kabbala is niet alleen een intellectuele oefening, de Astrologische Mandala is niet enkel een orakel, de Magische Cirkel is geen fantasy, ze openen de poorten voor ziel naar een magische wereld van schoonheid, mysterie en verwondering, een wereld die psychologische modellen overstijgt en de deuren opent voor een bewustzijnsexpansie.

Tijdens deze lezing introduceer ik je in de Westerse Mysterietraditie en haar methoden om de theoretische filosofische basis in de praktijk te brengen. Leer de Westerse Mandala kennen en ervaar hoe je met haar kunt werken op je pad tot zelfontwikkeling en persoonlijke groei.

Verken hoe je met deze mandala kunt werken om je levensmissie te ontdekken. Ervaar hoe je met dit model flow, persoonlijke kracht en piekervaringen genereert. Leer hoe uit deze werkwijze therapeutische technieken voortvloeien als praktische toepassingen van oeroude magische technieken.

Mg. Ina Custers-van Bergen

Na haar carrière binnen de psychiatrie, en haar opleiding tot Magister in de Western Mystery Tradition aan de SOL te Groot Brittannië, richtte Ina Custers van Bergen in 2007 de stichting Temple of Starlight op. Zij publiceert en geeft trainingen in binnen- en buitenland, ontwikkelt studiemateriaal voor de stichting en de bijbehorende Western Mystery School. De stichting Temple of Starlight is de eerste internationaal erkende school voor toegepaste Hermetica in Nederland. Als een der founding
members van het International Board of Hermetic Trainers, geeft Ina inmiddels 15 jaar leiding aan trainingen in de Western Mystery Tradition in binnen- en buitenland.

Kosten:         € 15,00 en  aanmelden: via http://inacusters.eu/

Event Details

Date: 20 May 2019 @ 10:00 pm - 21 May 2019 @ 12:00 am
Time: 10:00 pm - 12:00 am
Venue: Mec Spirit Koetshuis Madoera
Address: Javalaan 24
Organizer Name: Ina Custers-Van Bergen