19 maart: Inspiratiemiddag Mec Spirit

Loading Events
  • This event has passed.
19 Mar.

19 maart: Inspiratiemiddag Mec Spirit

19 March 2019 @ 1:30 pm - 5:30 pm

Uitnodiging Workshop ´Grip op de onderstroom bij veranderingen’

Maria Meloni-Feih, 48 jaar en een passie voor alles wat met reizen, bewegen, ontwikkelen en ontdekken te maken heeft. Mijn drijfveer met Muoviti is om mensen, teams en organisaties duurzaam in beweging te brengen door ze contact te laten maken met de eigen drijfveren en kracht.

Ik heb ruim 25 jaar ervaring in het HR vak. Vanuit mijn huidige rol als transitiebegeleider, (team)coach en trainer werk ik graag met HR teams en de dynamieken die bij de HR-rol horen.

In elke organisatie wordt veel tijd, geld en energie gestoken in verandertrajecten. Het merendeel van de verandertrajecten (> 70%) slaagt echter niet. In organisaties gaat er bij veranderingen vooral veel aandacht uit naar de ‘bovenstroom’: wat is de visie en het beleid over deze verandering, welke stappen zijn er nodig en welke werkinstructies en functieprofielen horen daarbij?

Het bepalen en vastleggen van deze zaken is belangrijk bij een verandering, maar daarmee verandert er nog niets. Een verandering is pas geslaagd als je daadwerkelijk én blijvend ander gedrag ziet van mensen in de organisatie.

Bij elke verandering is er een psychologische verandering van de mens en de cultuur nodig. Mensen en organisaties zijn levende systemen en de neiging van elk systeem is de status quo te behouden en alles bij het oude te laten. Verandering brengt altijd onzekerheid, chaos en weerstand met zich mee. Dat maakt veranderen zo lastig.

De psychologische verandering in een systeem verloopt echter in fasen en is dus te managen als je weet welke fasen er zijn en wat je als ‘veranderaar’ kunt doen (of juist beter niet kunt doen) als je de verandering wilt versnellen. Bewustzijn op jouw eigen aandeel en gedrag in jouw rol als veranderaar, leidinggevende of HR professional is hierin cruciaal: wat doe jij (meestal onbewust en met goede intenties) om de status quo in stand te houden?

Als je met de systemische bril naar organisaties en veranderingen kijkt, wordt veranderen makkelijker, leuker en vooral sneller!

In deze workshop krijg je:

  • Inzicht om vanuit de systemische bril naar organisaties en veranderingen te kijken;
  • Inzicht in hoe je anders kunt kijken naar weerstand: waar is het een oplossing voor en wat wil het systeem hiermee duidelijk maken?
  • Inzicht in de psychologische fasen van de onderstroom bij veranderingen;
  • Inzicht en handvaten hoe je veranderingen kunt versnellen.

Wanneer: dinsdagmiddag 19 maart 2019

12.30 uur inloop – lunch

13.15 uur aanvang workshop

16.45 uur netwerk borrel

Waar:      Koetshuis Madoera, Javalaan 24 in Baarn

Kosten:   € 145,- ex btw

Er zijn geen kosten aan verbonden voor opdrachtgevers Mec Spirit – DEEP Sprekersburo

Aanmelden: via 06-51425243 of info@mcspirit.nl

 

 

 

 

 

Event Details

Date: 19 March 2019 @ 1:30 pm - 5:30 pm
Time: 1:30 pm - 5:30 pm
Venue: Mec Spirit Koetshuis Madoera
Address: Javalaan 24
Organizer Name: Monique Bijloo