Dag-workshop “De Psychologie achter Moeiteloos Succes”

Loading Events
  • This event has passed.
26 May.

Dag-workshop “De Psychologie achter Moeiteloos Succes”

26 May 2019 @ 11:30 am - 6:30 pm

Burn-out, depressie, angst, een gevoel van schuld, zinloosheid, waardeloosheid,eenzaamheid en onveiligheid zijn inmiddels geen uitzonderingen meer in onze samenleving. Iedereen krijgt er in zijn leven, vroeg of laat, direct of indirect, mee te maken. Onze welvaart en technologie zijn nog nooit zo toegenomen als in de afgelopen decennia en tegelijkertijd maken we ons steeds meer zorgen en lijken
we steeds ongelukkiger, angstiger en eenzamer te worden.

Waarom? En kan het anders?

Wat als alles gewoon vanzelf zou gaan. Wat als onze innerlijke natuur van nature al gelukkig en gezond is en het slechts een kwestie is van deze beter te leren kennen. Psychologisch gezien zwemmen we vaak tegen de stroom in met alle gevolgen van dien. De psychologie achter moeiteloos succes biedt inzicht in hoe we met de stroom kunnen leren mee zwemmen.

De natuur werkt altijd mee zolang wij maar begrijpen hoe we het beste mee kunnen werken met de natuur.

Van jongs af aan leren we allemaal omgaan met de fysieke natuur en spelenderwijs leren we de wetten van de natuur kennen. Zo weten we dat we niet zonder gevolgen van het balkon af kunnen springen. Maar zo vertrouwd als we zijn met de wetten van de fysieke natuur, zo onbekend zijn wij met het functioneren van de natuur van ons bewustzijn. Op geestelijk vlak weten we vaak niet goed voor onszelf te zorgen en blijven we spreekwoordelijk regelmatig van het balkon afspringen, regelmatig verdwalen en tegen muren aanlopen.

In de psychologie achter moeiteloos succes vormen de natuurlijke eigenschappen en kwaliteiten van ons bewustzijn de basis voor het verklaren, begrijpen en ontdekken van moeiteloos succes.

Wil je meer weten over moeiteloosheid en flow, kom dan naar één van onze dag workshops bij Mec Spirit te Baarn. Deze workshops worden tegen een introductie aanbieding van 149,- (in plaats van 195,-) gegeven. De prijs is inclusief koffie, thee, lunch en de workshop manua

De workshop Psychologie achter Moeiteloos Succes wordt gegeven door Janine Schimmelpenninck van The Orange Tree Foundation.
Janine is na het behalen van haar master titel in de Politiek-Sociale wetenschappen (specialisatie Medische Antropologie) aan de Universiteit van Amsterdam gaan werken in het bedrijfsleven. In 1996 voegde zij zich bij het bedrijf van haar man waarna zij beiden een succesvolle carrière als ondernemer doormaakten.

Eind 2008 ontmoette zij de Tibetaanse Boeddhistische leraar Tulku Lobsang Rinpoche bij wie zij vervolgens tot op heden intensief  boeddhistisch onderricht is gaan volgen. De Boeddhistische psychologie sprak haar in het bijzonder aan waarop zij besloot zich met name op deze psychologie te gaan richten.

In de tussentijd legde zij de laatste hand aan haar boek Slave to the King met als hoofdthema de transformerende kracht van  verantwoordelijkheid. Het type verantwoordelijkheid dat in dit boek wordt beschreven verschilt wezenlijk van de traditionele vorm die we allen kennen. De kracht van de eigen geest en het logischerwijs nemen van subjectieve verantwoordelijkheid staan in het boek centraal.

Wanneer:      26 mei 2019 van 9.30 uur tot 16.30 uur.
Waar:            Koetshuis Madoera, Javalaan 24 in Baarn.
Kosten:         Introductie aanbieding van € 149,- (in plaats van 195,-). De prijs is inclusief koffie, thee, lunch en de workshop manual.
Aanmelden: via info@mcspirit.nl

Wil je graag meer informatie over de inhoud van de workshop ga dan naar https://psychologieachtermoeiteloossucces.nl/ of stuur een email naar Janine Schimmelpenninck contact@theorangetreefoundation.com.

 

 

Event Details

Date: 26 May 2019 @ 11:30 am - 6:30 pm
Time: 11:30 am - 6:30 pm
Venue: Mec Spirit Koetshuis Madoera
Address: Javalaan 24
Organizer Name: Janine Schimmelpenninck