dru yoga: vitaliteit, balans en diepe ontspanning

Loading Events
03 Oct.

dru yoga: vitaliteit, balans en diepe ontspanning

3 October @ 8:00 am - 5:00 pm

HOEWEL WE NA EEN DRUKKE DAG DE TIJD NEMEN OM UIT TE BLAZEN, VERGETEN WE VAAK DE GEEST ÉCHT TE LEGEN EN LICHAAM EN ADEMHALING WEER TE ONTSPANNEN. OP DE LANGE DUUR UIT ZICH DAT IN TAL VAN DINGEN: STIJVE SCHOUDERS, PIJNLIJKE RUG EN STRESS, MAAR OOK IN MINDER ONSCHULDIGE AANDOENINGEN. DRU YOGA GEEFT JE EIGENLIJK EEN SOORT ‘RESET’.

 

Door regelmatige beoefening beweeg je je vrijer, neemt je zelfvertrouwen toe en krijg je aanzienlijk meer rust en energie. Het is een uitstekend hulpmiddel voor iedereen die bewuster wil leven en persoonlijk wil groeien.  Het goede nieuws is: je hoeft helemaal niet lenig of superfit te zijn.


Sinds 2012 geeft Lucas Eisenhardt les in Baarn. Ook in het nieuwe jaar zullen de lessen gegeven worden bij Mec Spirit. Koetshuis Madoera heeft een grote en zeer sfeervolle ruimte met goede voorzieningen.
In de lessen zal gedurende meerdere weken met wisselende thema’s gewerkt worden. Daarbij worden gestructureerd een aantal handvatten aangereikt om zelf mee aan de slag te gaan.

 

Wees er op tijd bij, want er is een beperkte hoeveelheid plekken.

 

Dru yoga is stevig verankerd in de oude yogatraditie. Het woord is afgeleid van Druva, wat zoveel betekent als stilte en onveranderlijkheid. Dhruva Nakshatra is ook de benaming van de poolster, die symbool staat voor het inwendig stiltepunt, dat niet geroerd wordt, ook niet midden in de drukte van alledag.

Dru yoga richt zich vooral op:

 

Ademhaling
Veelal hebben we maar weinig focus op de ademhaling, waardoor deze vlak en onregelmatig wordt. In Dru Yoga gaan beweging en ademhaling hand in hand, waarbij traditionele houdingen doorgaans dynamisch worden uitgevoerd.
Met dat je bewust en langzaam beweegt wordt de ademhaling weer bewuster en dieper. Regelmatige en diepe ademhaling haalt je lichaam uit de stressmodus. Je voelt je fitter, evenwichtiger en meer ontspannen.

 

Verhogen lichaamsbewustzijn
Een moderne West-Europeaan verwerkt per dag meer informatie dan iemand uit de Middeleeuwen in een heel jaar. De aandacht ligt zo veel bij het hoofd, dat je het gevoel krijgt ‘niet meer in het lichaam te zitten’.
Tijdens de Dru Yoga wordt met aandacht langzaam en vloeiend bewogen, daardoor komt je aandacht weer in je lichaam en laat je eenvoudig je vermoeidheid los.

 

Oplossen van blokkades
Aanhoudend verkeerde houdingen of bewegingen, stress, maar ook fysieke of emotionele gebeurtenissen kunnen pijnlijke gewrichten en spieren tot gevolg hebben. Deze gevolgen kunnen zich uiteindelijk in de organen nestelen.
Dru Yoga kent specifieke reeksen van oefeningen die dit proces omdraaien en het lichaam ontgiften. De natuurlijke balans in de organen wordt hersteld en door een herstelde juiste spierspanning kunnen bijvoorbeeld rug- en schouderklachten verminderen.

 

Diepe ontspanning
Bij deze vorm van yoga is diepe ontspanning zeer belangrijk. Deze ontspanning zorgt ervoor dat de balans van lichaam en geest zich op diep niveau kan herstellen. Diepe ontspanning geeft nieuwe energie en meer levenslust.

 

Dru Yoga bij Mec Spirit 
De lessen zijn op donderdag met uitzondering van schoolvakanties.
De lessen duren elk anderhalf uur: 18.30 – 20.00 en 20.30 – 22.00.

Kosten: €160,- voor 13 weken.
Kom gerust langs voor een proefles.
Het is in principe mogelijk om op elk moment in te stappen.

Event Details

Date: 3 October @ 8:00 am - 5:00 pm
Time: 8:00 am - 5:00 pm
Venue: Mec Spirit Koetshuis Madoera
Address: Javalaan 24
Organizer Name: Lucas Eisenhardt