BFC Mindfulness & Compassie: Mindful Year Masterclass (vervolgsessies)

Loading Events
  • This event has passed.
13 Oct.

BFC Mindfulness & Compassie: Mindful Year Masterclass (vervolgsessies)

13 October 2018 @ 3:00 pm - 5:00 pm

Voor mensen die de 8-weekse mindfulnesstraining hebben gevolgd (MBSR of MBCT) heeft BFC speciaal een curriculum ontwikkeld dat ondersteuning biedt bij het levend houden van je mindfulnessbeoefening. Kernthema’s van mindfulness zullen ten grondslag liggen van de 6 sessies die verspreid over een jaar aangeboden worden. Men kan zich zowel voor de hele cylclus als voor de losse sessies inschrijven. Wanneer u op zoek bent naar een mindfulness vervolgtraining, die intensiever is en zich meer richt op het verder ontwikkelen van heartfulness & compassie, kijk dan ook eens bij de geprotocolleerde Compassietraining (MBCL)

Mindfulness in het dagelijks leven

De vervolgsessies van ‘mindful year’ richten zich met name op hoe je mindfulness praktische kunt integreren in de waan van alle dag. In al zijn eenvoud blijkt het leven van mindfulness nog niet zo eenvoudig te zijn. Het goede nieuws: het is een levenslange reis, dus gun jezelf de tijd en treed jouw valkuilen en eigenaardige menselijkheden met mildheid tegemoet.

 

“Meester, als ik verlicht wil raken hoe lang dien ik dan te oefenen en te mediteren?”, vroeg de leerling.

“10 jaar”, antwoordde de meester.

“En als ik nou heel hard mijn best doe, meester? “

“25 jaar”, antwoorde de meester

Boeddhistisch grapje

 

Thema’s

De vervolgtraining zal gegeven worden rondom de thema’s :
•   Lichamelijk bewustzijn
•   Mildheid naar jezelf
•   Mindfulness in contact met anderen (mindful communicatie)
•   Acceptatie


Voor wie?

Heb je de basistraining MBSR of MBCT gevolgd en wil je je verder bekwamen in mindvol leven, dan is deze training wellicht voor jou bedoeld.

Tijdsinvestering

Dagelijks 20-30 mindful practice. Suggesties worden aangereikt. Daarnaast oefenen we in toepassingen van mindfulness in het dagelijks leven, wat vraagt om een verschuiving van aandacht.

 

Data 2017 – 2018

  1. vrijdagmiddag 13 oktober 2017
  2. zaterdagochtend 16 december 2017
  3. zaterdagochtend 13 januari 2018
  4. zaterdagochtend 10 maart 2018
  5. zaterdagochtend 12 mei 2018
  6. woensdagochtend 20 juni 2018

Kosten: €325,- voor hele cyclus. €175,- voor 3 sessies. Losse sessies  per keer: €65,-

Inschrijven

Trainer: Barbara Doeleman–van Veldhoven

 

BFC Mindfulness & Compassie verzorgt zowel nationaal als internationaal workshops ex- en incompany binnen corporates en zorgorganisaties op het gebied van mindfulness & compassie. Workshops kunnen 1 – 8 uur bestrijken; al dan niet ingebed in specifieke thematiek of breder kader. Barbara nodigt u uit om geheel vrijblijvend met haar in gesprek te gaan over de ruime mogelijkheden. “Mijn passie is om mindfulness en compassie in te zetten om mens en organisatie te laten floreren.”

“Mijn workshops geef ik vanuit de visie dat wij mensen het meest leren door te ervaren en in contact met anderen. Presentatie wordt afgewisseld met oefeningen, reflecties en dialoog, zodat mensen zich aan het eind van de dag geïnspireerd voelen.”

Barbara

 

Event Details

Date: 13 October 2018 @ 3:00 pm - 5:00 pm
Time: 3:00 pm - 5:00 pm
Venue: Mec Spirit Koetshuis Madoera
Address: Javalaan 24
Organizer Name: Barbara Doeleman–van Veldhoven