VOEDING EN DEMENTIE

Loading Events
01 Nov.

VOEDING EN DEMENTIE

1 November @ 7:30 pm - 9:30 pm

 

Voeding en Dementie

Het belang van voedingskeuzes voor een gezond brein

 

Deze interactieve lezing met workshop biedt inzichten in de rol van voeding bij het voorkomen van dementie en het ondersteunen van een gezond brein. Tijdens deze sessie gaan we dieper in op de relatie tussen voeding en dementie, en delen we praktische tips en strategieën om gezonde voedingsgewoonten te bevorderen die het risico op dementie kunnen helpen verminderen.

 

Tijdens de lezing met workshop bespreken we de volgende onderwerpen:

 

  1. Begrijpen van de rol van voeding bij dementie: We verkennen hoe voedingskeuzes invloed kunnen hebben op de gezondheid van het brein en het risico op dementie. We kijken naar voedingsstoffen die het brein ondersteunen en naar voedingsmiddelen die mogelijk schadelijk kunnen zijn.

 

  1. Bevorderen van een gezond brein door middel van voeding: We delen praktische tips en strategieën om een voedingspatroon te volgen dat gunstig is voor de gezondheid van het brein. Dit omvat het stimuleren van een evenwichtige voeding met veel groenten, fruit, volle granen, gezonde vetten en antioxidantrijke voedingsmiddelen.

 

  1. Voedingsstrategieën voor het verminderen van het risico op dementie: We bespreken specifieke voedingsstoffen en voedingspatronen die in verband worden gebracht met een lager risico op dementie. We benadrukken het belang van een gezonde levensstijl, inclusief regelmatige lichaamsbeweging en het behouden van een gezond gewicht.

 

  1. Interactieve workshop en vraag-en-antwoordsessie: Tijdens de workshop krijgen de deelnemers de mogelijkheid om vragen te stellen en dieper in te gaan op de specifieke problematiek rondom dementie en voeding. We bieden praktische adviezen en suggesties om gezonde voedingsgewoonten te implementeren in het dagelijks leven.

 

Kom en ontdek de kracht van voedingskeuzes voor een gezond brein en leer hoe je dementie kunt helpen voorkomen door middel van een evenwichtig voedingspatroon. Samen kunnen we stappen zetten naar een gezondere toekomst.

 

Woensdagavond 1 november om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)

Adres: MecSpirit, Javalaan 24, Baarn

Kosten: € 20,00 p.p.

Opgeven: Monique Goderie via 06-22452331 (whatsapp)

 

Event Details

Date: 1 November @ 7:30 pm - 9:30 pm
Time: 7:30 pm - 9:30 pm
Venue: Mec Spirit Koetshuis Madoera
Address: Javalaan 24
Organizer Name: Monique Goderie
Phone: 06-22452331