HR Inspiratieavond: Teamontwikkeling = Teamperformance

Loading Events
  • This event has passed.
24 Sep.

HR Inspiratieavond: Teamontwikkeling = Teamperformance

24 September 2018 @ 9:00 pm - 11:00 pm

Individuele talenten zijn waardevol voor een organisatie maar in teams wordt de performance geleverd. Toch investeren nog maar weinig organisaties in de ontwikkeling van teams. Dat is jammer want het is niet vanzelfsprekend dat mensen in teams gaan samenwerken en dat de diversiteit in een team productief wordt gemaakt.

Elk team doorloopt verschillende ontwikkelfasen. Sommige teams ontwikkelen zich tot een hechte groep die bijzondere prestaties levert, maar er zijn ook teams die ‘los zand’ blijven en waar de potentiële performance niet gerealiseerd wordt.

In de dynamiek van groepen gebeurt veel, zeker wanneer mensen zich niet gehoord of gezien voelen of denken dat hun mening er niet toe doet. Onbewust kan dit zich uiten in de ‘onderstroom’ en nemen groepsdynamische processen de overhand. We mopperen dan wel op de gang maar tijdens de vergadering houden we onze mond. Of ieder doet zijn eigen ‘ding’ maar er is onvoldoende focus op het gemeenschappelijke doel. Of we zeggen ja, maar doen nee.

In veel teams gaat energie en werkplezier verloren door een niet effectieve manier van communiceren en samenwerken. In de dagelijkse hectiek van het werk nemen we onvoldoende de tijd om te reflecteren op de samenwerking of om elkaar echt te leren kennen: wie is de mens achter de mens, wat zijn ieders drijfveren en waarom doet iemand wat hij doet?

Teamcoaching is een krachtige interventie waarbij we werken met het team als een eenheid; een verbonden systeem met eigen regels, blinde vlekken en overtuigingen. We maken zichtbaar wat er speelt en wat aandacht behoeft zowel in de bovenstroom als in de onderstroom. Door het zichtbaar en bespreekbaar maken van de onderstroom, de onbewuste overtuigingen en teampatronen, ontstaat er vernieuwde ruimte voor groei.

Het doel is teams te ontwikkelen tot inspirerende samenwerkende groepen die optimaal bijdragen aan het gemeenschappelijk doel.

Maria Meloni is uw spreker voor deze avond:

“Mijn leven staat in het teken van reizen, bewegen en ontdekken. Dit komt terug in mijn vak als coach en trainer, waarbij het steeds gaat om beweging te stimuleren, ‘de reis van de ontwikkeling’ aan te gaan en te ontdekken wat je daar tegenkomt.

De passies komen ook terug in mijn privé leven: mijn grote liefde voor het maken van verre reizen en het ontdekken van andere culturen. Mijn drive om te sporten en actief bezig te zijn en mijn nieuwsgierigheid bij het proberen van nieuwe gerechten uit de wereldkeuken als ik kook voor vrienden.

Ook mijn vrijwilligerswerk met verstandelijk beperkten bij Sherpa staat in het teken van samen ontdekken en samen plezier maken.

Ik heb ruim 25 jaar ervaring in het HR vak in de techniek, bouw en infra en zakelijke dienstverlening. Mijn hart en aandacht ging in mijn HR werk altijd al uit naar het ontwikkelen van mensen en organisaties. Ik ben gefascineerd waarom mensen doen, wat ze doen en hoe ze in hun kracht en in beweging komen.

Ik heb mijn hart gevolgd en heb me omgeschoold tot professioneel coach. Sinds 2012 werk ik volledig als coach en trainer.”

Wanneer: Maandagavond 24 september. Vanaf 19:00 tot 19:30 is de inloop, om 19:30 gaan we van start. Na 45 minuten is er een korte pauze van een kwartier. De avond duurt tot 21:00 met een kleine netwerkborrel als afsluiting.

Waar: Koetshuis Madoera aan de Javalaan 24 te Baarn. Parkeren kan gratis!

Event Details

Date: 24 September 2018 @ 9:00 pm - 11:00 pm
Time: 9:00 pm - 11:00 pm
Venue: Mec Spirit Koetshuis Madoera
Address: Javalaan 24
Organizer Name: Maria Meloni