a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

a

2e spoor

a

De kortste weg naar duurzaam werk

Wat is het 2e spoor?

Wat betekent een programma bij Mec Spirit voor u: Een pragmatische en holistische aanpak met respect voor u en verstand van zaken. Wij zijn arbeidsmarktspecialisten, therapeuten, trainers en coaches met een netwerk in veel verschillende branches en uitgebreide ervaring met mensen met fysieke en psychische beperkingen.

a

Wat is Re-integratie Extern (ook wel re-integratie spoor 2)

Re-integratie extern (spoor 2 of 2e spoor) is deskundige ondersteuning bij het vinden van ander werk buiten uw bedrijf als u door ziekte uw eigen werk niet meer kunt doen. Die ondersteuning is per definitie maatwerk en wordt uitgevoerd door een re-integratiebedrijf. Ieder individu stelt andere eisen aan de begeleiding. Het doel blijft gelijk : binnen zo kort mogelijke termijn weer aan de slag in een baan die bij u past.

a

U kunt momenteel uw huidige werk niet meer doen

Door omstandigheden kunt u uw huidige werkzaamheden niet meer doen. Door een lichamelijk gebrek bijvoorbeeld. Of door een chronische aandoening. U heeft van uw kant al alles geprobeerd om samen met uw werkgever ander werk binnen het bedrijf te vinden, maar dat is niet gelukt of niet mogelijk. Uw bedrijfsarts of arbo-arts heeft dit ook aangegeven in een rapport. Dan is de oplossing dat wij u verder gaan helpen een baan buiten uw bedrijf te vinden.

a

De procedure

Ieder re-integratie traject begint met een intakegesprek met u, waarin een inventarisatie plaatsvindt van uw mogelijkheden. Het intakegesprek is ook bedoeld om kennis te maken met de individuele coach, de mobiliteitsexpert. Het is tenslotte mensenwerk en de persoonlijke klik met de coach vinden wij heel erg belangrijk. Indien gewenst kan ook eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de coach van uw regio worden gepland.

Na de intake wordt een actieplan opgesteld: wat zijn uw beperkingen en wat kunt u vooral nog wel. De door u gewenste functie, branche, regio, eventueel benodigde opleidingen worden gespecificeerd. Indien u het lastig vindt om aan te geven welk werk nog wel bij u past helpen we u daarmee. U kunt kiezen uit verschillende assessments en door coachingsgesprekken helpen we u weer een richting naar werk te vinden die bij u past.

Vervolgens vindt een verkenning van de arbeidsmarkt plaats. Is het krijgen van de gewenste functie binnen een redelijke termijn (6 maanden) haalbaar?

Tevens kunt u uw traject aanvullen met een individuele training op stress-management, mindfulness, personal training, een voedingsprogramma en aanvullende therapie indien gewenst.

a

Re-integratie

Mec Spirit helpt bij re-integratie van de zieke werknemer naar een nieuwe baan in een andere organisatie. Wij nemen de 2e spoor re-integratie van de werkgever over en helpen de werknemer met het zoeken naar een nieuwe baan. Wij hebben veel kennis van de regels en procedures rond ziekteverzuim en re-integratie. Daarnaast besteedt Mec Spirit veel aandacht aan de individuele begeleiding van de zieke werknemer. Wij begeleiden de zieke werknemer op professionele en deskundige wijze. Het re-integratietraject is altijd specifiek gericht op de individuele werknemer en zeer resultaatgericht. Mec Spirit geeft trainingen en doet persoonlijk onderzoekwaarmee de werknemer naar een nieuwe plek op de arbeidsmarkt wordt geholpen. De duur van het 2e spoortraject hangt af van de specifieke situatie.

Iedere 2 de spoor kandidaat kan bij Mec Spirit een second opinion / medische check up krijgen via onze arts die tevens huisarts is.
Verder worden alle rapportages en eindrapportages verzorgd door een register Case Manager, zodat uw dossier UWV en Vakbond Proof is.
Tevens krijgt iedere werknemer via de Stichting Mec Spirit aanvullend voor een periode van maximaal 2 jaar een eigen Personal Jobhunter toegewezen. Deze is verplicht minimaal 2 passende vacatures per week aan te leveren aan uw werknemer.