a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

a
 

Burn-out traject

a

De werkwijze

Wij gaan er als organisatie vanuit dat ieder mens uniek is in zijn vormgeving. Zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau heeft een ieder zijn eigen 'pincode'. Hetgeen impliceert dat er voor iedere deelnemer een individueel behandelingsparcours kan worden uitgezet. Door onze multi-disciplinaire aanpak via individuele en groepstrainingen, bieden wij zowel de werkgever als werknemer een optimale kans op resultaatgerichte intensieve persoonlijke begeleiding. Tevens wordt er gewerkt en bemiddeld aan een open communicatie tussen werkgever en werknemer.

a

Motivatie

Uit wetenschappelijk onderzoek, maar ook vanuit de praktijk is gebleken dat bij constatering van een burn-out, de stap om terug te gaan naar de werkvloer, na een ziekteverzuim van 6 maanden, bijna onneembaar is geworden.
Wij hebben tot op heden geconstateerd dat er 3 verschillende vormen van burn-out bestaan. Daaraan zijn 3 verschillende karakterstructuren gekoppeld.
Mec Spirit heeft zorgvuldig een professioneel kader samengesteld met verschillende disciplines, die een krachtige bijdrage leveren aan het succesvolle resultaat van dit project.
De burn-out patiënten hebben veelal functies op MBO/HBO en Academisch niveau. Voor de werkgever geeft langdurig ziekteverzuim van een werknemer op dit niveau een disbalans op de desbetreffende afdeling. Dit kan zich op verschillende manieren manifesteren met hoge financiële kosten, wat met het burn-out coming-out project voorkomen kan worden.

Wanneer de werkgever na de diagnose snel handelt, garandeert Mec Spirit de werknemer voor halve dagen terug te keren op de werkvloer binnen een tijdsbestek van 3 maanden. 

a

Aanpak via Maatwerk vanuit de 4 elementen

Na het intake-gesprek kunnen er verschillende programma's aangeboden worden, die natuurlijk op basis van noodzaak of vraag kunnen worden uitgebreid of aangepast.

Uitgebreide informatie geven wij u graag op aanvraag. Vooraf vindt naast het intake-gesprek altijd een gesprek met leiding en P&O plaats evenals na afloop een evaluatiegesprek met beide partijen.

De cliënt krijgt na het intake-gesprek een individueel programma voor 3 maanden.

Op fysiek gebied krijgt de deelnemer o.a. een combinatie van energie en ontspanningstherapie en diverse bewegingstherapie aangereikt, om zich krachtiger en energieker te voelen.
Dit systeem versterkt tevens het immuniteitssysteem. Tevens bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van diverse natuurgeneeswijzen.

Op emotioneel gebied krijgt de deelnemer ondersteuning en begeleiding van een personal coach.

Op mentaal gebied wordt de deelnemer getraind in het analyseren en relativeren van problemen die direct of indirect gerelateerd zijn aan werksituaties al dan niet privé-omstandigheden.

Op spiritueel gebied wordt er gewerkt aan de bewustwording van oorzaak en gevolg en actie en reactie.

Disciplines

 • Personal Coaching
 • Relatie Coaching
 • Loopbaanadvisering
 • Mediation
 • Doelstelling Coaching
 • Biografie Coaching
 • The Work Coaching
 • Arche type Coaching
 • Psychologie
 • Zelf Management Training
 • Communicatie Training
 • Opleidingen en trainingen
 • Voedingsonderzoek en advies
 • Medisch consult voor werknemers 4 x per jaar.
 • Functie compententie profiel
 • Stressmanagement
 • Medische check-up
 • Organisatie gerelateerde trainingen en adviezen
 • Bedrijfsanalyse
 • 40 soorten therapieën individueel inzetbaar
 • Pakketten en Maatwerk op aanvraag
 • Bedrijfsabonnement mogelijk per werknemer op jaarbasis.
a

Rapportage

Naast de periodieke schriftelijke rapportage geeft Mec Spirit aan opdrachtgevers en cliënten de mogelijkheid tot een weekoverzicht. Iedere cliënt heeft kennis genomen van en toestemming gegeven tot het deel dat voor opdrachtgever toegankelijk is. Zo geven wij een goed in- en overzicht in onze werkwijze, zowel voor opdrachtgever als cliënt. Iedere trainingsdag worden de rapportages bijgehouden door de desbetreffende coach, trainer en therapeut.

Bij Mec Spirit bent u tevens aan het juiste adres voor zelfstandig reïntegreren!
Precies maatwerk waarbij gekeken wordt naar uw uniqiteit ! 

a

Nazorg en Continuiteit

Ons nazorg project bestaat uit een 2 verschillende terugkomdagen gedurende 6 maanden. Tevens krijgt de cliënt om de 2 weken een uur energie en ontspanningstherapie de 1ste 3 maanden en daarna om de 4 weken.
Ook krijgt de cliënt 3x een coaching en loopbaanadvies. De werkgever wordt Mec Spirit in overleg bezocht en regelmatig telefonisch op de hoogte gehouden.
Tijdens de terugkomdagen krijgen cliënten de mogelijkheid om ervaringen te delen en uit te wisselen.

a

Resultaten

Met plezier werken op een werkplek die past bij de individuele kwaliteiten en de gezamenlijke visie. Het terugbrengen van ziekteverzuim en de daarbijbehorende kosten. Via ons adviesbureau en overleg met leiding en P&O investeren in meer welzijn manager en medewerker . Tevens advies over klimaatverandering op de werkvloer.

Naast dit programma biedt Mec Spirit ondersteuning bij het opstellen en implementeren van een hoogwaardig ziekteverzuimbeleid en vergroten van managementinzichten in het omgaan met verzuim en klimaatverandering op de werkvloer.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in ons trainingscentrum Madoera Javalaan 24 te Baarn.
Op aanvraag beschikken wij ook over andere stijlvolle locatie binnen Nederland.

U kunt hiervoor vrijblijvend een advies-gesprek aanvragen met Monique Bijloo of de coördinator preventie-arts van Mec Spirit.

Neem contact op